Koko mennyt viikko hehkutettiin  tulevaa helteistä viikonloppua. Siitä se ajatus lähti, minun on päästävä merelle uimaan! Perjantaina pakkasin uimapuvun, pyyhkeen sekä miehen mukaan ja suunnistin vajarantaan. Todetakseni, että olin kuunnellut sääennusteet vähän huolimattomasti ja ollut liian hätäinen. Ei se helle vielä tänään alkanut. Ilman lämpötila oli alle kaksikymmentä astetta ja kanoottiin noustessa alkoi tihkuttaa vettä koko taivaan harmaudelta. Piti siis miettiä päivän teema vähän uusiksi  ja niinpä päädyimme kiertämään Villingin ympäri.  Mies keksi aikamme kuluksi katsastaa Kristallilahdessa sijaitsevan ravintolan, joka on tänä kesänä vuokrattu uudelle yrittäjälle. Aiemmin paikka on toiminut näkövammaisten keskusliiton kesäpaikkana ja sieltä on saanut ruokaa ja makeaa.  Löysimme Villa Villengenäsin entiseltä paikaltaan ja pihamaalta kyltin, jossa ilmoitettiin sieltä löytyvän ruokaa ja rakkautta.Sisällä oli valmiiksi katetut pöydät ja ovensuussa kyltti, jossa kehotettiin odottaman pöytiin ohjausta. Ketään ei näkynyt paikalla. Kolmannessa kyltissä luki, että kahvila avautuu kello kolme, joten tällä kertaa tyydyimme palaaman rantaan ja nautimme omat  eväämme venelaiturilla. Joku kerta toivon vielä testaavani vaikkapa ravintolan mainostaman sunnuntaibrunssin.
 
Sitten lauantaina kaikki oli toisin. Luvattu helle oli saapunut ja niinpä lähdin uudestaan matkaan. Ja jälkeen mukanani oli uimapuku, pyyhe ja mies. Minä ehdotin retkikohteeksemme Hattusaarta ja mies Tammaluotoa. Miehen kanta voitti, joku hyvä peruste sille oli. Hetken kävimme keskustelua sopivasta reitistä kohti määränpäätä ja matkasimme sitten miehen ehdottamaa reittiä.Täytyy myöntää, että hän hahmottaa paremmin miten ja mistä väistelemme parhaiten vilkkaat laivaväylät.
Villingin takana olevalle Tammaluodolle rantauduimme erityisen liukkaiden kallioiden kautta. Ja sitten , vihdoinkin, uimaan! Vesi oli kirkasta, levästä ei tietoakaan kaikkien kesän tuulien jälkeen. Ja veden lämpötila oli huomattavasti korkeampi kuin muutama viikko sitten. Uinnin lisäksi rentouduin lueskellen kirjaa rantakivellä ja katsellen ohi kiitävien  purjelaivojen virtaa. Ihana kesä ja aurinko!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miehen matkassa Norjaan

MELONTARETKI AHVENANMAALLE 2021