EESTILUODOLLA
 
Lauantaina puolenpäivän jälkeen lähdemme  matkaan kohti Eestiluotoa. Kuten elokuun helteisenä viikonloppuna  saatta odottaa, on Itä-Helsingin edusta täynnä veneitä, purjeita ja moottoreita.  Ilahduttavan monta kanoottiakin näkyy olevan liikenteessä.
 
Ensimmäisen viiden kilomerin matkalla näyttää jokainen saarenkolo ja kallioranta olevan ahdettuna täyteen kumipatjoja, retkigrillejä, eväskoreja ja auringonpalvojia.

Puikkelehdimme vilkkaiden veneväylien läpi. Villingin takana liikenne hiljenee ja kirkaassa auringonpaistessa Eestiluoto näkyy jo kaukaa. Matkaamme sinne rauhallisin vedoin  muutaman tunnin ja rantaudumme suoraan edessämme olevalle matalalle kalliolle.Eestiluodolla on tullut käytyä  aiemminkin, mutta tähän asti olemme rantautuneet aina Kutuhälletiin. Nyt kun tarkoituksena ei ole pystyttää teltaa eikä yöpyä matkallamme, päätämme tutustua varsinaiseen Eestiluotoon. Kiertelemme saarta tunnin, toistakin ja yritämme olla eksymättä saarella olevien lukuisten yksityisten mökkien pihamaille.
 
Meloessamme kohti Eestiluotoa olin tarkkaillut huolestuneena merta. Levälauttoja ei vielä näkynyt, mutta vesi oli  täynnä pienen pieniä levähiukkasia. Siitä huolimatta nyt on niin kuuma, että minä menen uimaan. Kun ottaa  silmälasit pois päästä, sulkee silmänsä ja pitää suun kiinni, ei mahdollisesta levästä ole tietoakaan!
 
Ennen paluumatkaa kaivan kylmälaukusta kahvia ja voileipiä, kylläpä maistuu hyvältä. Edessä hohtaa täysin  sininen taivas ja vieläkin sinisempi meri. 

Kotimatkan alussa tärmäämme joustenperheeseen.  Joudumme ohittamaan joutsenet kovin läheltä kahden luodon välissä. Isäjoutsen sekä muu perhe tuijottaa meitä sen verran intensiivisesti ja pitkään, että hetken olen aikeissa peruuttaa ja kiertää luodon toiselta puolelta. Kerään kuitenkin rohkeuteni ja miehen vanavedessä melon rohkeasti heidän ohi. Eivät käy kimppuun.


Loppumatkasta aurinko alkaa hiljalleen laskeutua ja paistaa suoraan ja häikäistäen  silmillemme. Mikä ihana elokuun ilta.  
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miehen matkassa Norjaan

LÄHIMATKAILUA MELOEN

Saimaa