Arpaonni suosi miestä ja saimme Härkäsaaren vuokralle sunnuntaista tiistaihin.  Se on se saari noin kilometrin päässä Marjaniemen rannasta.  Vähän mietitytti lähteä, luvassa oli juhannuksen kunniaksi kovasti tuulta ja sadetta. Mutta eihän moista tilaisuutta voinut jättää väliin. Mies mietiskeli ääneen miten saamme kanootit saareen. Mikäs ongelma tuo. Ensin moottoriveneellä saareen kera ruokien ja muiden pussukoiden. Sitten ajelimme vajarantaan hakemaan kanootit. Minä ilmoitin melovani omani ihan perinteiseen tyyliin saarelle. Mies joutui sitomaan oman kajakkinsa veneen perään. Kari oli rannassa ja huomautti, ettei kilometrejä voi tuolla lailla kerätä.Saunaveden lämpiämistä odotellessa kiersimme Vartiosaaren lenkin. Iltakahdeksalta meri oli tyyni, juhannuksen viettäjät olivat ilmeisesti palanneet jo aiemmin reissuiltaan. Taivas oli miltei kokonaan pilvessä, ilta-auringon säteitä pilkisti sieltä täältä. Kuinka värikylläinen voi olla taivas kaikissa sinisen ja harmaan sävyissä. Nämä kesäkuun ihanat, valoisat illat!

Seuraavana aamuna oli harmaata ja sumuista. Taivas enteili sen, mitä kännykästä saattoi tarkistaa. Luvassa oli voimistuvaa tuulta ja sadetta. Siispä ei kun merelle ennen pahinta myräkkää. Kiertelimme lähivesiä ihan sananmukaisesti. Ensin Ramsinsalmen suulle  todetaksemme ettei itään päin, kohti vaahtopäitä, kannattanut lähteä. Vartiosaaren kiertäen kävimme lenkin Kulosaaren edustalla ja palasimme samaa reittiä takaisin vastatuulessa ja vesisateessa.

Tammisalon kanavan jälkeen vihainen joutsen äkkäsi miehen. Minä meloin sopivan matkan päässä ja katselin kauhuissani, miten kovaa lintu aikoo syöksyä kohti melojaa. Käykö niskasta kiinni vai kaataako kanootin? Onneksi se tyytyi vain pelottelemaan ja säikäytti miehen oikein kunnolla laskeutumalla ärhäkkäästi aivan kanootin viereen. Jonkinlaisella varauksella noihin upeisiin lintuihin kannattanee suhtautua.

Vesisade yltyi iltapäivän aikana. Niinpä päätimme lämmittää saunan ja loppupäivän pysyttelimme tiiviisti sisätiloissa. Illalla sateen tauottua oli aika lähteä kuskaamaan kanootit takaisin valalle. Mies otti taas moottoriveneen avuksi ja minä muistutin, että merkitsee hikiviivastoon itsellensä kaksi kilometriä vähemmän kuin minulle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LÄHIMATKAILUA MELOEN

Miehen matkassa Norjaan

MELONTARETKI AHVENANMAALLE 2021