Keskiviikkona lähden miehen kanssa taas merelle. Tällä kertaa matkaan vähän kanoottia isommalla aluksella, laivalla Tallinnaan 22 tunnin risteilylle. Mutta emme me melonnasta irti pääse. Alkumatka Ruoholahdesta käsin kuluu maisemaa tutkaillessa. Paitsi, että Helsingin edusta on kaunis myös laivan kannelta katsottuna, se inspiroi miettimään tulevia mahdollisia kanoottireittejä. Teemme mielessämme matkaa vajarannasta kohti Espoota ja sen yli.

Ruokapöytään istuttuamme mies toteaa varovasti, että minun melontatekniikassani olisi vielä hiomista. Vauhti kuulemma hyytyy kovinkin selvästi vastatuuleen mentäessä. Hetken asiaa analysoituaan mies päätyy lopputulemaan, että edelleenkin käytän liian vähän vartaloa ja jalkoja meloessani ja kädet eivät sitten jaksa tehdä yksin koko työtä. Haarukoin ruokaa suuhuni ja mietin asiaa. Otan kulauksen viiniä ja myönnän kaiken. Lupaan itselleni, jälleen kerran, että panostan jatkossa asiaan.

Jälkiruokaan siirryttäessä aihe on lipunut eväisiin ja peräsimiin. Peräsimen kanssa vielä pärjään jotenkuten. Olettaen, että se toimii ja tajuan painaa sitä oikeasta kohdasta. Ja logiikka on selvä – oikealle kääntyessä paina oikeaa ja vasemmalle kääntyessä paina vasenta poljinta. Mutta evä, sitä minun naisen logiikkani kun ei aina oikein hallitse. Olen saanut ohjeen, että evän ollessa ylhäällä, kanootti kääntyy tuuleen. Mutta kun tosipaikan tullen en aina saa selvää, mistä tuulee! Ja jos saan, niin en välttämättä kovassa aallokossa muista, pitikö evää nostaa vai laskea? Onkohan kenellekään muulle (naiselle) käynyt koskaan näin? Mies nimittäin väittää, ettei se voi olla noin vaikeaa. Tosin kahvia juodessamme hän vähän myöntyy ja toteaa, ettei sen ole aina niin yksinkertaista. Tuulla voi sieltä täältä ja eri kanootit toimivat eri lailla. Täytyy vain kokeilla, mikä milloinkin auttaa.

Ehdinhän  minä matkallamme vähän muutakin. Kuluttaa tanssilattiaa ja käväistä muutaman tunnin shoppailemassa. Ja jospa vaikka ensi kerralla meloessa ottaisin tuulen ja aallokot edes pikkuisen paremmin hallintaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MELONTARETKI AHVENANMAALLE 2021

Saimaa